W sobotę i niedzielę na parkingu przed salonem Harley-Davidson na ul. Św. Michała 43, odbędzie się piąta z cyklu sześciu imprez Harley on Tour organizowanych w Polsce.

To już kolejna edycja wydarzenia, która gromadzi miłośników motocykli tej legendarnej marki. Dodatkową atrakcją spotkania, będzie live cooking z Tomaszem Jakubiakiem w ramach współpracy z ogólnopolskim projektem ”Weź się za wołowinę„.

Podczas dwudniowej imprezy, pasjonaci dwóch kółek będą mogli osobiście doświadczyć jazdy najnowszymi motocyklami Harley-Davidson, w tym nowymi modelami wyprodukowanymi w ramach Projektu RUSHMORE. Do dyspozycji uczestników będą 23 maszyny z rocznika 2014. Impreza zarówno w sobotę, jak i w niedzielę będzie odbywać się w godzinach 10:00 – 20:00.

Poza jazdami testowymi przygotowano również wiele innych atrakcji, w tym live cooking z Tomaszem Jakubiakiem, uznanym szefem kuchni. Przyrządzi on dla gości odwiedzających imprezę dania z wybornej, polskiej wołowiny, promowanej w ramach ogólnopolskiego projektu ”Weź się za wołowinę„. Każdy pod okiem mistrza będzie mógł spróbować swoich sił w grillowaniu mięsa wołowego.

Aby zgłosić swój udział w imprezie, wystarczy wejść na stronę www.harley-davidson.pl – zakładka Imprezy/Harley on Tour.

Ostatnia w tym roku impreza Harley on Tour odbędzie się 9-10 sierpnia we Wrocławiu na parkingu przed CH Sky Tower, ul. Szczęśliwa.

***

25 czerwca wystartował ogólnopolski konkurs „Weź się za wołowinę” kierowany do restauratorów, szefów kuchni i konsumentów. Projekt ma na celu zwiększenie spożycia polskiej wołowiny na rodzimym rynku, poprzez edukację konsumentów na temat jakości produkowanego mięsa, ras hodowanych w Polsce, ich charakterystyki, walorów smakowych oraz możliwości wykorzystania. Kampania, finansowana z Funduszu Promocji Mięsa Wołowego, to promocja lokalnych restauracji, szefów kuchni, regionalnych dań, jak również producentów mięsa i hodowców bydła. Więcej informacji: www.wezsiezawolowine.pl

KOMENTARZE